Informatie


Informatie over de Pers

De weelderige vacht van de Pers en de mooie volle vacht van de Exotic, wat zo op het eerste gezicht het voornaamste kenmerk van deze katten. Voor de verzorging van de lange vacht is de Pers en Exotic aangewezen op de mens. 

 

 

De Pers is een echte huiskat maar komt natuurlijk ook graag buiten, waar dan nog bijkomt dat de aard van de Pers en Exotic zeer lief en vriendelijk, zacht en volgzaam is. Het lijkt soms of ze je echt begrijpen en het zijn vaak echte klessebessen. Als ze ± zes weken oud zijn, begint de prachtige vacht tot ontwikkeling te komen en kan men een voorzichtig begin maken met de verzorging. De volwassen vacht ontwikkelt zich vaak pas na de tweede jaarlijkse verharing. De volwassen Pers en Exotic en natuurlijk ook de kittens moeten dagelijks geborsteld en gekamd worden, want of het nu een showkat is of niet, klitjes kunnen ze allemaal krijgen. Mede door de dagelijkse, intensieve verzorging ontstaat er meestal een hechte band tussen de mens en zijn/haar kat.


Onze Cattery is aangesloten bij FELIKAT

De Nederlandse vereniging van Fokkers En LIefhebbers van KATten (FELIKAT) werd in 1934 te Rotterdam opgericht en is de oudste kattenvereniging in Nederland.
Hun doelstelling is het verantwoord fokken met en houden van katten als liefhebberij te bevorderen. Op deze site kan je veel lezen over wat deze vereniging doet maar ook staat er van alles op over rassen, shows, stamboom etc.

www.felikat.org

Testen

Onze katten worden getest op HCM en PKD-DNA of zijn uit DNA geteste ouders. Ze zijn allen FeLV en FIV vrij.In het linker menu kun je klikken voor nog meer informatie