Exotic

De Exotic- Shorthair

Soms twijfelen de mensen of de Exotic wel bij de Pers in dezelfde keurgroep (show) thuishoort, de Exotic lijkt niet alleen op een Perzische Langhaar, maar is dit ook, alleen met een andere vacht.
De aanblik is anders dan bij de langharige types zo lijkt het of hun kopje ronder is, het staartje korter en het lijkt of ze op fluweel zachte laarsjes lopen met hoge hakjes, dat komt omdat het korte haar niets verbergt.

De Exotic Shorthair werd in de jaren zestig in de VS gefokt uit een American Shorthair en een Perzische kat. De lichaamsbouw komt overeen met die van de Pers.
Voor de beide rassen geldt dezelfde standaard:
Dit is een grote tot middelgrote kat met een gedrongen lichaamsbouw, brede borst, korte benen en een korte staart. De kop moet goed geproportioneerd zijn, rond, massief en met bolle wangen.
De neus is kort, breed en er zit tussen de ogen een duidelijke stop. Deze mag zich noch boven het bovenste ooglid noch onder het onderste ooglid bevinden.
 
 
 
 
 
De Exotic heeft kleine oortjes met afgeronde punten die ver uit elkaar staan en betrekkelijk laag op de schedel zijn geplaatst.De ogen zijn groot, rond en open, de nek is stevig en breed.De vacht van de Exotic is kort, heeft een dichte structuur, is plucheachtig, voelt zacht aan, staat van het lichaam af en is in het geheel wat langer dan die van een Brits Korthaar.
Een Exotic mag alle kleuren en vachttekeningen hebben die ook bij de Pers mogelijk zijn, dus egaalkleurig, Bi-Colour, Tri-Colour
 
.