Karakter

De Pers

De Pers is een echte huiskat maar komt natuurlijk ook graag buiten, waar dan nog bijkomt dat de aard van de Pers zeer lief en vriendelijk, zacht en volgzaam is.
Het lijkt soms of ze je echt begrijpen en het zijn vaak echte klessebessen. Zijn deftige uiterlijk verbergt veel liefde!

Voor de meeste mensen is het uiterlijk van de kat het eerste waar men op valt, dat de Pers daarbij ook nog een zeer lief karakter heeft, kan de mensen om dit ras alleen maar "verliefder" maken!Het gedrag van de Pers laat zich het best omschrijven als een beetje "hondachtig". Zij hechten zich erg aan de mensen, het liefst blijven zij constant in de buurt van hun "baas". Deze aanhankelijkheid maakt hun juist zo bijzonder: eens een Perzenliefhebber, altijd een Perzenliefhebber.

Perzen zijn meestal ideale showkatten, omdat ze vrijwel nooit nerveus zijn.Het stemgeluid van de Pers is zacht en melodieus, niet zoals bij Siamezen, deze maken meestal een veel harder geluid. Perzen zijn niet verlegen, maar zij kijken wel eerst "de kat uit de boom", voordat ze naar je toekomen. Vooral jonge Persjes zijn een vertederend gezicht, klein en wollig met heel mooie onschuldige ogen, het zijn net kleine bolletjes wol. Perzen blijven natuurlijk katten, zij halen best wel eens kattenkwaad uit, maar het zijn in het algemeen geen dieren die veel klimmen (gordijnen e.d.) en stuk maken, als u ze tenminste voldoende aandacht geeft, net als kinderen kunnen ook zij dingen stuk gaan maken om aandacht te vragen.

Iedere Pers heeft toch ook weer zijn eigen persoonlijkheid, sommige kunnen heerlijk een uurtje bij u op schoot zitten, terwijl andere daar weer niets voor voelen. Die vragen weer op een andere manier aandacht.

Wie eenmaal een Pers in huis heeft, bezit een vriendje voor het leven en wil er alleen maar meer.

 

 


 

 

.